Когато става дума за качествен баскетбол, то НБА

...
    Когато става дума за качествен баскетбол, то НБА
Коментари Харесай

Как преминава пътят на Голдън Стейт Уориърс в плейофите на сезон 2018/2019?



 

 

Когато става дума за първокласен баскетбол, то НБА безспорно е първото нещо, за което човек се сеща. Определено Националната Баскетболна Асоциация на Съединени американски щати е най-атрактивното и магнетично баскетболно състезание в света, в което се състезават и топ баскетболистите на планетата. И въпреки борбата за шампионата постоянно да е била успорвана и даже трагична, въпреки всичко историята на шампионата познава случаи, когато един тим печели всичко в няколко поредни сезона. Именно такъв тим следим напоследък, като това е тима от  Калифорния - Голдън Стейт Уориърс.

След яростна борба с Кливланд Кавалиърс на ЛеБрон Джеймс по това време, воините все отново се показаха по-добре и си завоюваха две поредни трофеи от НБА. Втората купа на Голдън Стейт Уориърс пристигна през 2018-та, като те съкрушиха тъкмо тима на Кливланд Кавалиърс, който бе воден от ЛеБрон с безапелационния общ резултат от 4:0 в сериите сред тях за установяване на първенеца. Това естествено означаваше, че воините са един от главните кандидати за купата и през този сезон в НБА.

Това несъмнено ни насочва към самото показване на Голдън Стейт Уориърс през сезон 2018/2019 и най-много играта им във етапа на плейофите. Те си осигуриха присъединяване на плейофите още през средата на месец Март, като те завоюваха западната дивизия в последния ден от същия месец. Естествено, имайки поради ранното им класиране и статистиката от 57-25, с която приключиха в своята дивизия, може да се каже, че те са имали задоволително време да се приготвят за плейофите.

Няма спор, че тъкмо тези плейофи са ключа към възможната трета поредна купа на воините в шампионата. И дружно с главните си съперници този сезон в лицето на Милуоки Бъкс, воините имат най-реален късмет да завоюват шампионата според съответните баскетболни залагания за шамоион на НБА през сезон 2018/2019. По-конкретно, по време на полуфиналните плейофи шанса на Горско стопанство Уориърс да завоюват купата за трети следващ път е оценена на 1.53, до момента в който този на Бъкс е 6.00. Веднага след тях по коефициенти пък се подреждат Торонто Раптърс с 8.00 и Хюстън Рокетс с 9.00.



 

Това е показателно за доста действителния късмет на воините да побеждават за поредна година в Националната Баскетболна Асоциация на щатите. А водени от Стивън Къри и Кевин Дюрант те несъмнено разполагат с нападателната мощност, която да пробие всяка противникова отбрана. Факт, е че мнозина считат Уориърс за любимци, само че най-малко в първия кръг на плейофите за този сезон те не изглеждаха толкоз доминантно и безупречно, както сме привикнали да ги виждаме.

По време на първия конфликт на воините във плейофната фаза воините несъмнено изпитаваше компликации срещи по-непретенцизиония отбор на Лос Анджелис Клипърс. Наложи се Уориърс да се поизпотят съществено, като въпреки всичко те завоюваха шестия мач със 129:110, по този метод поставяйки завършек на разногласието с общ резултат от 4:2. От друга страна, противника на воините на полуфиналите, отбора на Хюстън Рокетс, завърши своята първа серия на плейофите по-бързо, най-много с помощта на блестяващия Джеймс Хардън.

Въпреки всичко обаче, тима на Голдън Стейт Уориърс си остава главен любимец за купата през този сезон. Но въпреки и техния късмет за следващ успех да е изцяло действителен, то тимове, като Милуаки Бъкс сигурно са в положение да объркат проектите на воините по време на плейофите в НБА през сезон 2018/2019.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР